De 15e Jean Nelissen Classic was een droge maar bewolkte editie. Onderweg bleek maar weer hoe zwaar deze rit is. We hebben foto's gemaakt op de Mont Saint Nicolas. Deze eerste klim komt al binnen vijf kilometer en hakt er bij veel deelnemers gelijk in. Het uitzicht is adembenemend, maar wat heb je daar aan als je geen adem meer hebt? Vol ontzag hebben wij de deelnemers op de foto gezet op deze zware openingsklim.

Daarna zijn we doorgereden naar een van de zwaarste bekimmingen van de dag. De haarspeldbochten van Feischterbierg brengen de deelnemers naar eenzame hoogtes. Het voelde bijna gemeen om uitgerekend daar te fotograferen en dat werd ons ook af en toe medegedeeld, maar dit soort bekimmingen zijn wel de uitdagingen waar veel deelnemers voor naar Luxemburg komen en de Jean Nelissen Classic is niet voor niets de zwaarste toertocht van de Benelux. En daarom wilden wij de deelnemers toch een mooie herinnering bieden aan de fantastische prestatie, die de beklimming van deze enorme pukkel is.

Na deze beproeving zijn we nog even doorgereden naar de laatste officiele klim en hebben daar wat foto's geschoten in de afdaling op weg naar Vianden.


Aktie:  Iedere 5e download van de JNC 2017 is gratis

 

Impressie Jean Nelissen Classic 2017

De foto's van de beklimming van Mont Saint Nicolas

De foto's van de beklimming van les Boucles de Feischterbierg

De foto's van de afdaling van Hauteur de Marxberg


 

Nieuwe fiets of nieuw frame nodig? Of gewoon interesse in mooie fietsen? Kijk eens op de site bij Blacksmith Bikes. Een mooi Nederlands merk. De winkel is in Apeldoorn, de website kunt u hier bezoeken:


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK